Yunus Emre'nin vefatının 700. Yıl dönümü Etkinlikleri

yunus-emrenin-vefatinin-700-yil-donumu-etkinlikleri

Yunus Emre'nin vefatının 700. Yıl dönümü münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ın teşrifleriyle Şırnak İlimizde anma etkinliği düzenlendi.

\n\n

 2021 yılı “Yunus Emre'nin Vefatının 700'üncü Yıl Dönümü” olarak UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına alınmış ve bu yıl Cumhurbaşkanlığımızca "Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir.

\n\n

Bu kapsamda İlimizde Türk Tarih Kurumu’nun himayelerinde Yunus Emre'nin İlahilerinden oluşan Mehmet Kemiksiz konseri düzenlendi.

\n\n

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Türk Dil Kurumu, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünden oluşan heyet, İl Protokolü, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Akademisyenler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

20.08.2021 |  Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı